Menu
Winkelwagen

Lichtkoepels

 Lichtkoepels

Licht dat recht van boven komt, oftewel zenitaal licht, zorgt voor een 3x hogere lichtopbrengst dan licht wat via een verticale gevel een gebouw binnenkomt.
Van daglicht is bekend dat het zorgt voor meer woongenot en een hogere arbeidsproductiviteit. Alleen al om deze reden is het plaatsen van lichtkoepels op platte daken van woningen en bedrijfsgebouwen een goed idee. Door er ook nog voor te zorgen dat de koepels geopend kunnen worden, zullen ze tevens een enorme bijdrage kunnen leveren aan het verbeteren van de natuurlijke ventilatie in een gebouw: verse lucht stroomt via ventilatieroosters en/of openstaande ramen aan de windzijde (loefzijde) naar binnen en warme, vervuilde lucht verdwijnt vertikaal via de openstaande dakkoepel(s) naar buiten.

Al onze lichtkoepels zijn gemaakt van polycarbonaat (PC) en voorzien van extra protectie laag tegen UV-straling. Soms wordt ook wel gesproken over pantserkoepels omdat de slagvastheid van polycarbonaat ca. 250x groter is dan van glas.
Vaak worden er lichtkoepels aangeboden die zijn gemaakt van acrylaat (PMMA). Deze koepels zijn een stuk goedkoper als de PC lichtkoepels, maar kwalitatief moeten ze het dan ook op veel fronten afleggen tegen de PC koepels. Zo zijn bijvoorbeeld de PC koepels veel harder en krasvaster dan die van PMMA. Ook zijn de PC koepels beter bestand tegen hoge temperaturen.

Standaard kunt u bij al onze lichtkoepels kiezen voor:

  • een heldere of opaal witte uitvoering. (Bij een aantal modellen kunt u bij lonende hoeveelheden ook nog kiezen voor speciale kleuren.)
  • handmatig of op verschillende manieren elektromechanisch te bedienen.
  • upstands van glasvezel versterkt kunststof (geïsoleerd) of gegalvaniseerd staal