In het indrukwekkende pand (anno 1907) van de voormalige diamantslijperij Asscher in Amsterdam worden, na een complete restauratie die in 2019 afgerond moet zijn, luxe appartementen, verschillende bedrijfsruimten en horeca gevestigd.

Omdat het een rijksmonument betreft was het van belang dat o.a. de gevels zoveel mogelijk hetzelfde aanzicht zouden blijven behouden. De houten kozijnen werden deels gerenoveerd en deels compleet vernieuwd. Om toch een gezond en behaaglijk binnenklimaat te realiseren zijn diverse raamtypen aangepast zonder hierbij het buitenaanzicht te veranderen.Tevens was de wens van de opdrachtgever om de te openen ramen te automatiseren, zodat deze afhankelijk van de luchtkwaliteit en binnentemperatuur automatisch geopend en/of gesloten worden.

Voor de automatisering is gekozen voor onze Simon-PROtec® kettingmotoren van het type EA230-K-30. Aangesloten op het gebouwbeheersysteem zorgen deze stille en kleine aandrijvingen voor een betrouwbaar functioneren van de automatische ramen.


Project details:
Datum:2018-2019
Status:Gereed
Architect:Villanova Architecten
Aannemer:De Geus Bouw
Kozijnen:Timmerfabriek Gräve