KNX-systemen zijn de wereldwijde standaard in gebouwautomatisering. BUS-systemen op basis van KNX bieden veel voordelen, met name verwarming, verlichting, jaloezieën, ventilatie en beveiligingstechniek kunnen in alle bouwsectoren worden geïntegreerd. Alle functies worden aangestuurd door een centrale besturingseenheid. Omdat KNX een onafhankelijke BUS-standaard is, kunnen producten van verschillende fabrikanten flexibel met elkaar worden verbonden. Alle KNX-apparaten begrijpen elkaar en zijn 100% compatibel. Voor de eindgebruiker resulteert dit in een oneindig aantal mogelijkheden voor gebouwautomatisering.

De nieuwe BUS-interface BI-100-KNX is een uitbreidingsmodule voor de M-SHEV en M-VENT modulaire stuurcentrales van Simon-PROtec. De BI-100-KNX biedt een interface tussen het interne ModBus-systeem van de modulaire stuurcentrales en een extern KNX-netwerk. Dit betekent dat deze RWA- en ventilatie stuurcentrales nu eenvoudig kunnen worden geïntegreerd in een KNX-standaard gebouwbeheersysteem en een eenvoudige, snelle installatie garanderen.

De BUS Interface BI-100-KNX is een combinatie van module BI-100-MB met ModBus uitgang en een gecertificeerde ModBus-KNX gateway. De compacte gateway biedt 250 vrij programmeerbare kanalen (KNX-datapunten). Het gebruik van de ModBus-KNX-gateway leidt niet tot enige beperking. De functionele reikwijdte van de BUS-interface BI-100 is volledig gegeven en bestaat uit maximaal 32 virtuele ventilatieschakelaars. Via de SICO-LINK software kan de prioriteit worden ingesteld en kunnen de virtuele schakelaars worden toegewezen aan  de verschillende motorrelais MR-120. Zo is het mogelijk om via het gebouwbeheersysteem verschillende ventilatieconcepten voor raamautomatisering te realiseren. Ook kan de status- en toestands van de stuurcentrale worden opgeroepen en gevisualiseerd.

BUS-interface BI-100 regelt via KNX of ModBus alleen commando's voor gecontroleerde natuurlijke ventilatie. Activering van de RWA functies gebeurt altijd bedraad via elektrische manuele RWA schakelaars (glasbreukschakelaars), rookmelders of een brandalarmsysteem.