Menu
Winkelwagen

BRANDWEER BEDIENSCHAKELAAR FBT

Met de brandweerbedienschakelaar FBT heeft de brandweer volledige controle over het openen en sluiten van RWA afvoerkleppen of ramen.

Bij moderne brandbeveiligingsconcepten speelt de technische brandbeveiliging een belangrijke rol. Het is noodzakelijk dat de verantwoordelijke brandweerchef de volledige controle heeft over het brandende object. De brandweerbedieningschakelaar is een uitbreiding op de digitale modulaire RWA stuurcentrale M-SHEV. De verschillende automatische schema's kunnen worden ingesteld met behulp van de prioriteitsfunctie via de ingangen voor handmatige ontgrendeling, rookmelders en brandalarmsysteem. Zo is het voor de BMZ mogelijk om eerst de rookafvoerkleppen te sluiten, waarbij de lokale rookmelder het individuele raam weer opent. Maar de brandweer moet beslissen welke klep open of dicht blijft. Dat kan met de brandweer bedienschakelaar

Opmerking:

Bij het gebruik van de FBT brandweerbedienschakelaar is per RWA groep een extra SI-100-module nodig in de M-Vent centrale voor het overrulen van alle alarmsignalen.
De aanvullende SI-100-MASTER-module creëert een bovenliggende RWA-groep die alle lopende alarmen kan overrulen. Dit kan zowel in de OPEN-richting als in de SLUITEN-richting. Hiervoor moet de module in de respectievelijke groepen worden geïntegreerd. De module wordt bediend via de brandweerbedienschakelaar FBT, die met een sleutel is beveiligd tegen onbevoegde toegang. Bij activering kan de brandweercommandant de toegewezen RWA-groepen individueel negeren en zo aanpassen aan zijn tactiek.

Wordt geleverd in oranje (RAL2011, conform VdS2592). Leverbaar in Duits- en Engelstalige variant.

Mechanische eigenschappen
Omgevingstemperatuur-5 °C tot +75 °C
Veiligheid/Bescherming
BeschermingsklasseIP40
Materiaal/Afwerking/Kleur
Materiaal behuizingMetaal
KleurRAL2011 (Conform VdS 2592)

Gerelateerde producten

De RWA glasbreuk hoofdschakelaar HE080 wordt gebruikt als hoofd- of secundaire RWA-schakelaar (confo..
Vanaf € 86.00
De RWA glasbreuk volgschakelaar HE081 wordt gebruikt als secundaire RWA-schakelaar in rook- en warmt..
Vanaf € 69.00
De RWA glasbreuk hoofdschakelaar HE0820 wordt gebruikt als hoofd- of secundaire RWA-schakelaar (conf..
Vanaf € 79.00