Kettingmotoren voor rook- en warmteafvoer en gecontroleerde natuurlijke ventilatie worden normaal gesproken gebruikt aan de sluitzijde van naar binnen of naar buiten draaiendende ramen en/of kleppen.
De maximale openingshoek wordt hierbij beperkt door de slaglengte van de ketting. Met de nieuwe optionele kettinggeleider K-K30-ZB kan de kettingmotor EA(230)-K-30 nu ook op de zijkanten van een valraam worden gemonteerd.
Met de zogenaamde "ophaalbrug"-toepassing die zo ontstaat kunnen openingshoeken worden gerealiseerd tot 90 graden. De maximale openingshoek kan worden beïnvloed door de kettingmotor dichter naar de scharnierzijde te monteren.

De kettinggeleider kan wordt bevestigd aan elke standaard kettingmotor EA(230)-K-30 en zorgt ervoor dat de ketting onder een hoek uit de motorbehuizing schuift. Let op: Deze toepassing is alleen mogelijk op binnen- en buitendraaiende valramen.

Via het online berekeningsprogramma van Simon-PRotec kunt u gemakkelijk controleren of deze toepassing passend is voor u project. Voor grote valramen/kiepramen en maatwerkoplossingen kunt u ook gebruik maken van onze  sleufmotoren of vouwarm motoren.
Meer informatie over de kettinggeleider K-K30-ZB voor de "ophaalbrug" toepassing kunt hier vinden. Natuurlijk kunt u ook contact met ons opnemen als u liever advies op maat wenst.